Skip to content

Lotgenotendag: elkaar live ontmoeten

Landelijke Histio lotgenotendag zaterdag 16 november 2019 in Utrecht!

Beste mensen,

Na de feestelijke happening vorig jaar in de Efteling nodigen we u dit jaar graag weer uit voor de “reguliere” Histio lotgenotendag. Deze dag is bedoeld voor ouders/verzorgers van kindpatiënten, voor volwassen patiënten en voor eventuele begeleiders. Deze jaarlijkse, landelijke bijeenkomst wordt altijd hoog gewaardeerd door bezoekers uit Nederland én Vlaanderen. En dit jaar hebben we een bijzondere locatie: we zijn te gast in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht!

Dus wilt u het laatste internationale Histiocytose-nieuws vernemen? Vragen stellen aan dé specialisten in Nederland? Lotgenoten ontmoeten om ervaringen te delen? Borrelen met uw Histio-vrienden van de Facebook Lotgenotengroep? Meldt u nu aan voor dit gratis programma en u bent van harte welkom 16 november in Utrecht! Parkeren in het Prinses Máxima Centrum is geen probleem en de Openbaar Vervoer verbindingen zijn uitstekend.

Programma:
Vanaf 10.00 uur:
Ontvangst met koffie en cake
10.45 uur:
Uitwisseling ervaringen en vragen
– Groep volwassenen met LCH
– Groep ouders/verzorgers van kinderen met LCH
13.00 uur:
Lunchbuffet en rondleiding door Het Máxima
14.15 uur:
Presentaties van de specialisten
14.45 uur:
Het specialistenpanel beantwoordt vragen
16.00 uur:
Borrel
17.00 uur:
Einde

We zullen worden bijgepraat door een aantal Nederlandse specialisten die hebben deelgenomen aan het wereldwijde Histiocyte Society congres dat 10 dagen eerder werd gehouden in Memphis USA. Daarnaast heeft u alle tijd elkaar – weer – te ontmoeten. Dit onderlinge contact wordt steevast het meest gewaardeerd en daar is dan ook volop gelegenheid voor, zowel tijdens het officiële programma als gedurende pauzes en borrel.

Graag tot 16 november!

Bestuur Histiocytose Nederland,

Pieter Dubois – voorzitter
Max van Noesel – medisch specialist
Frank Roskamp – penningmeester

Jaarlijks (meestal) op de eerste zaterdag van november organiseert Histiocytose Nederland een Lotgenotendag voor de ouders/verzorgers van kindpatiënten en voor volwassen patiënten. Met medewerking van medisch specialisten die net terugkomen van de jaarlijkse, wereldwijde bijeenkomst van de Histiocyte Society!

Zodra er meer bekend is over de eerstvolgende lotgenotendag zal dit hier worden toegevoegd.

Wil je graag Histiocytose-ervaringen uitwisselen in een veilige en vertrouwde omgeving? Dat kan in onze besloten groep op Facebook. Histiocytose Nederland is het forum voor histiocytose-, LCH-, HLH- en FLH-patienten. Zij kunnen hier hun vragen, zorgen, kennis en ervaringen delen. De groep heeft de status “besloten” waardoor enkel goedgekeurde leden toegang hebben tot de inhoud. Leden verplichten zich zorgvuldig hiermee om te gaan. Wil je lid worden? Ga dan naar Histiocytose Nederland op Facebook . Heb je nog geen Facebook-account dan kun je dat snel en gemakkelijk creëren op www.facebook.com.

Download hier informatieve brochures over LCH